Пеевски: Ако дерогацията не падне, значи Путин е взел властта в България

Започнахме разговори за бюджета с Асен Василев, каза председателят на ПГ на ДПС

Пеевски: Ако дерогацията не падне, значи Путин е взел властта в България | StandartNews.com

Ако не бъде прието решението за отпадане на дерогацията, ще смятаме, че Путин е взел властта в България. Това коментира председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски пред журналисти в парламента. Но нека първо видим какво ще се случи утре на Съвета по сигурността към Министерски съвет, допълни той.

Попитан дали някой се облагодетелства от дерогацията, Пеевски отговори: „Със сигурност – режимът на Путин!”.

Имаме основателни съмнения за това, което се случва в митниците. Имаме информация за странни операции. Но нека видим дали е така. Утре ще си задам въпросите официално, каза още Пеевски.

Аз съм положително настроен, че ще има разум в колегите и ще спрем да финансираме руската държава и „Вагнер” с пари от „Лукойл”. Виждате – милиарди изтичат към Русия, каза още той.

Започнахме разговори за бюджета, каза още Делян Пеевски, който заедно с председателя на Бюджетната комисия н НС Йордан Цонев се срещна в парламента с финансовия министър Асен Василев.

Те ще проведат професионален разговор с експертите на ДПС. Предполагам, че министърът ще се срещне и с експертите на ГЕРБ. След това ще разговаряме по темата. Няма в момента искания. Нека седнем концептуално да говорим, каза Пеевски.

Вотът на недоверие е абсолютно безпредметен и няма да бъде успешен, категоричен бе той.

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай