Парламентът изслушва 17 кандидати за ВСС

Парламентът изслушва 17 кандидати за ВСС | StandartNews.com

София. Парламентарната правна комисия допуска до изслушване за 11 септември в пленарна зала всички 17 предложения за кандидати за членове на Висшия съдебен съвет ВСС от квотата на Народното събрание. На заседанието в пленарна зала ше присъстват и дипломати, които ще са свидетели на изслушването.

На заседанието на комисията бяха проверени всички подадени документи на кандидатите за кадровия орган на Темида. Депутатите приеха единодушно това решение, след като прецениха, че няма кандидат, който да не е представил всички необходими документи в срок. Няма и кандидати, които да не отговарят на изискванията на закона, включително и това за 15 години стаж.

Така на 11 септември в продължение на около 8 часа депутатите ще изслушат всички 17 предложения. Парламентът трябва да излъчи 11 свои представители във Висшия съдебен съвет.

Във вторник изтече и срокът за юридически лица с нестопанска цел да представят становища за кандидатите и въпроси. Председателят на правната комисия Искра Фидосова обяви, че за малко повече от месец не е дошло нито едно негативно становище за кандидатите. Те са изцяло положителни, повечето са от техни колеги, които представят оценка за тяхната работа и подкрепата за съответния кандидат, каза тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай