Овчаров шамароса Йончева,щерка му подмладявала БСП

Според него в БСП имало разногласия, защото някои не можели да приемат загубата

Овчаров шамароса Йончева,щерка му подмладявала БСП | StandartNews.com

Новият Сив кардинал в БСП Румен Овчаров шамароса в ефир евродепутатката Елена Йончева заради критиките й към Корнелия Нинова. Йончева е част от личната вендета на Сергей Станишев срещу Нинова, коментира пред бТВ Овчаров, който в момента е най-близкият до лидерката на Столетницата социалист. Според него в БСП имало разногласия, защото някои не можели да приемат загубата. Социалистът визираше Станишев, когото 50-ия юбилеен конгрес на БСП изхвърли от националния съвет на партията заедно с цяло поколение емблематични социалисти. Овчаров обяви още, че загубите на БСП на последните евроизбори се дължат на тази конфронтация и „на това грозно говорене по медиите на част от т. нар. опозиция“.

По повод влизането на дъщеря му Теодора в Националния съвет на БСП с резултат, много по-голям от емблемата на БСП Велислава Дърева, Овчаров каза, че партията се подмладява.

„Сега основната задача на Корнелия Нинова е консолидация на левицата и на БСП, на всички, които искаме да си извоюваме държавата. Няма меркантилност в нея и удовлетворяване на лични интереси, което не мога да твърдя за някои предишни лидери на партията“, каза още Овчаров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай