Отцепник от ИТН с признание за Караджов

Георгиев разказа каква е схемата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството

Отцепник от ИТН с признание за Караджов | StandartNews.com

Отцепилият се от парламентарната група на ИТН депутат Георги Георгиев сподели в студиото на "Денят ON AIR", че решението му за напускането на ИТН датира още от февруари месец, когато свалил доверието си от вицепремиера от квотата на ИТН Гроздан Караджов.

"При тази информация Тошко Йорданов издивя, събра парламентарната група и започнахме тежък спор, при който ключов бе въпросът кой е ИТН. Той ни каза, че никой от присъстващите, включително самият Тошко Йорданов, не е ИТН. ИТН е Слави Трифонов", разказа отцепилият се депутат.

Георгиев разказа каква е схемата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, която го е накарала да снеме доверието си от Караджов.

"Общините ги посещава един вестоносец от името на МРРБ, който им казва – пускате обществена поръчка, нагласена така, че да я спечели конкретна фирма, но без одобрено финансиране. Пуска се тя, избира се изпълнителят и тогава схемата е, че МРРБ ще го одобри за финансиране този проект. Това е по прословутия половин милиард, който така и не е отпуснат до момента", разкри той пред Bulgaria ON AIR.

Според Георгиев, схемата е изработена така, че никой да не може да бъде обвързан към нея и съответно подведен под наказателна отговорност. "Убеден съм, че министър Караджов и един лев не е взел. Схемата не работи така, а чрез офшорни сметки", уточни той и призна, че няма конкретни доказателства.

"Моето доказателство са срещите с хората, това е работата ми като народен представител. Информацията, която аз съм получавал, съм я предавал по надлежния ред и оттам нататък народният представител не е нито МВР, нито НАП, нито ДАНС", категоричен бе отцепилият се от ИТН депутат.

Георгиев подчерта, че ще подкрепи "Продължаваме промяната" при предстоящия вот на недоверие. По думите му, ако "Продължаваме промяната" не участва в едно парламентарно мнозинство, не може да се сформира ново без гласовете на ГЕРБ.

"Влязохме в партията, за да сменим ГЕРБ и техните корупционни практики. През цялото време щяхме да изчегъртваме ГЕРБ, а сега ни се казва: Махаме се от "Продължаваме промяната", обаче ще правим експертен кабинет, за който подкрепата най-вероятно ще дойде от ГЕРБ", посочи той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай