От Тервел започва нов модел за страната - моделът на единението

От Тервел започва нов модел за страната - моделът на единението | StandartNews.com

Това каза пред тервелчани лидерът на ДПС Лютви Местан, който гостува в добруджанския град, за да подкрепи кандидатът за кмет от местна коалиция "За нов Тервел"

С изпълнение на фолклорен ансамбъл "Калинка Вълчева стартира официалното представяне на кандидата за кмет на община Тервел Марияна Пасева. "Искам да благодаря за чудесното изпълнение на местния фолклорен ансамбъл. Вие вече се сещате какво послание отправям с това. Чрез това изпълнение за пореден път усетих колко е голяма, колко е широка и дълбока едновременно добруджанската душа. Този ансамбъл не само че трябва да оцелее, този фолклорен ансамбъл трябва да се развива. Г-жо Пасева, поемам мъжки ангажимент, че на 25 октомври, след като бъдете избрана, ще получите огромната ми подкрепа" - това каза лидерът на ДПС Лютви Местан от сцената на читалището в Тервел, където той заедно със зам.-председателят на ДПС и депутат от Добричка област Рушен Риза, евродепутатът Филиз Хюсменова и областните лидери на НДСВ и земеделски съюз "Ал. Стамболийски" засвидетелстваха своята подкрепа за кандидата за кмет на Тервел и листата за съветници на местна коалиция "За нов Тервел".

"В Тервел започва нещо ново. Онова, което правят тук колегите ми от НДСВ, Земеделски съюз "Ал. Стамболийски" и ДПС задават един нов модел в национален план. Тук се ражда един нов политически продукт, който има не само местна, но и национална стойност" - каза още лидерът на ДПС и добави, че формулата, с която Пасева се явява на местния вот задава оптимистичната теория на страната - България не на разединението, а на единството. Пред пълната зала той заяви, че независимо от фактка, че на последните избори ДПС е била първа политическа сила, няма да са политически егоисти. "На политическия опонент, който опитва да ни дели, няма да обърна внимание. Той е от миналото, а Марияна Пасева е бъдещето. На агресията ще отговорим с доброта, на камъните - с цветя, на омразата - с любов" - каза още Местан.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай