Орешарски се отчита за 100-те дни управление

ГЕРБ отговаря с вот на недоверие

Орешарски се отчита за 100-те дни управление | StandartNews.com

София. Премиерът Пламен Орешарски днес се очаква да представи пред парламента отчет за първите сто дни на управлението на кабинета. След като чуе отчета ГЕРБ ще внесе вот на недоверие за инвестиционното проектиране.

На 5 септември, когато изтекоха стоте дни на управлението, Орешарски определи като най-голямото постижение на правителството "освобождаването от страха". "Можете да го чуете навсякъде по улиците, сред бизнеса, сред обикновените граждани", заяви той пред журналисти.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пък оцени с двойка всички министри, като посочи, че единственото положително нещо, което са направили, е да открият обектите, започнати от предишното правителство.

Първия си отчет Орешарски представи след месец управление. Тогава той обяви мерки за подобряване на социалното положение на гражданите и бизнес средата.

Днес се очаква и вотът на недоверие, обявен от ГЕРБ във вторник, да бъде внесен в деловодството на парламента. Първоначално от ГЕРБ обявиха, че той ще е за цялостната политика на кабинета "Орешарски". След критики от страна на лидерите на ДСБ Радан Кънев и "Движение България на гражданите" Меглена Кунева и след разговори с представители на "Протестна мрежа" парламентарната група на партията решила да внесе серия от вотове по различните секторни политики, като се започне с провала на Министерството на инвестиционното проектиране, за което, по думите на Борисов, още не се знаело какво ще работи.

Кабинетът беше избран на 29 май с гласовете на БСП и ДПС, а кворум за заседанието осигури гласът на лидера на "Атака" Волен Сидеров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай