Орешарски с отчет на петък 13-и

Орешарски с отчет на петък 13-и | StandartNews.com

София. Отчетът на премиера Пламен Орешарски се отлага със седмица от дневния ред на парламента заради скандалното тефтерче на бившия шеф на комисията по предотвратяване и установяване на конфликт на интереси Филип Златанов. Министър-председателят се очаква да отчете 100-те дни управление, след като се завърне от световния икономически форум в Китай. Най-ранната възможна дата за отчета е 13 септември, петък.

Ръководството на парламента е преценило, че е по-добре да не се отлага създаването на анкетна комисия за тефтерчето "Златанов", от което стана ясно как ГЕРБери са му поръчвали да "отстрелва" партийни опоненти. Макар да не признаха, че припознават Искра Фидосова зад инициалите И.Ф., "поръчвали" неудобни хора, ГЕРБ оттегли юристката от парламента.

Златанов бе привлечен като обвиняем за престъпление по служба, което се води тежко, тъй като се наказва с до 8 г. затвор. Неотразяване и забавяне на движението на преписки и масово неуведомяване на прокуратурата са част от констатираните нарушения на обвинителите. Очаква се депутатите да гласуват комисията и да коментират доклада за дейността на ведомството на Златанов. Спецкомисията ще бъде оглавена вероятно от соцдепутат. На "Позитано" 20 се спрягат имената на Янаки Стоилов и Кирил Добрев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай