Орешарски поздрави г-жа Стихийно бедствие

Орешарски поздрави г-жа Стихийно бедствие | StandartNews.com

София. София. Премиерът Пламен Орешарски поздрави българската актриса Стоянка Мутафова по случай нейния рожден ден. Това съобщиха от правителствената информационна служба. Здраве, дълголетие и още много незабравими превъплъщения, които да радват публиката, пожелава министър председателят на г-жа Стихийно бедствие.

„В мое лице имате голям почитател, който Ви благодари за избора да отпразнувате личния си празник на сцената със спектакъла „Столетие мое". В духа на „Г-жа Стихийно бедствие" Вие белязахте Вашето столетие с невероятния си талант и нестихваща енергия. Ролите, които продължавате да изпълнявате за киното, телевизията или театъра, вдъхновяват не едно поколение българи и им вдъхват надежда, че с усмивка и добра дума животът може да бъде по-красив", казва премиерът в своята поздравителна телеграма.

Стоянка Мутафова е сред емблемите на българското театрално изкуство, казва още Орешарски. И продължава с думите: „Вярвам, че частица от Вашия успех се дължи и на смелото изправяне пред предизвикателствата, та били те и да се „подстригват мравките в едно слънчево кукуво лято". Щастлив съм да съм българин редом с имена като Вашето в един свят, в който столичаните никога не са в повече, а оптимизмът никога не стихва".

Стандарт Нюз припомня, че днес неповторимата българска актриса навършва 92 години. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай