Оградата на границата при Гърция по-скъпа

Оградата на границата при Гърция по-скъпа | StandartNews.com

"Убедихме се, че оградата, която в момента се изгражда по границата ни с Турция, е не само законна като процедура, но и че е доста по-евтина от идентични съоръжения в съседство". Това заяви за "Стандарт" депутатът Янко Янков, който е председател на парламентарната комисия по отбрана.

 

"Нашата комисия изслуша генерал-майор Нейко Ненов, командир на Сухопътните войски. Оказа се, че българското съоръжение струва 9 милиона лева за 30 км, а същото, изградено от гръцка страна на гръцко-турската граница, е 5 милиона евро, но за 11 км. При нас е възможно най-евтино, защото го изграждат Сухопътни войски", каза Янко Янков.

 

Членовете на комисията са получили уверението на генерал Ненов, че до края на месеца ще е готов първият километър. "Изслушахме и министъра на отбраната Ангел Найденов по темата "Украйна". Той ни информира, че на този етап няма опасност от мащабен военен конфликт. Ние като комисия имаме съгласие да подкрепим национална позиция на България, съответстваща на позициите на НАТО и на Европейския съюз", каза Янко Янков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай