Събота,

Огнеборци отговориха на Лена, замесени ли са с хора от списъка

От: Редакция -
Огнеборци отговориха на Лена, замесени ли са с хора от списъка
A
A
A

Организатор на протеста на пожарникарите и полицаите, който ще се проведе на 19 февруари, е изцяло Националният синдикат на пожарникарите и спасителите, подкрепен от Синдиката на гражданската организация в МВР.

Това заяви председателят на профсъюза „Огнеборец” Венцислав Станков по повод изказване, направено по-рано днес от  от началника на политическия кабинет на премиера Кирил Петков Лена Бориславова. Тя информира, че хора от престъпния контингет се готвят да участват в протестите.

 "На оперативно заседание бяхме информирани от министър Бойко Рашков за обстоятелството, че тече организация в цялата страна от криминално проявени субекти, които срещу заплащане биват стимулирани да участват в провеждането на протести. Част от тези лица, които биват стимулирани да участват и участват в провеждането на тази стегната организация, са купувачи на гласове в различни градове, които са известни на органите на МВР. А също поне едно от лицата от списъка с 19 души, който премиерът предостави на прокуратурата, има данни, че съдействат за организирането на масови протести, въпреки течащия диалог с правителството и разглеждане на конкретни искания", посочи Бориславова.

ВИЖ ОЩЕ: Бориславова: Хора от списъка на премиера организират протести

"Информацията, която изнесе пред вас говорителката на Министерски съвет, че имат оперативни данни, които гласят, че разни криминални контингенти организират протести, които да се слеят с нас, аз не мога да кажа дали има такава информация. Но желая специалните служби на МВР да ни информират, ако имат такава информация", заяви Венцислав Станков.

"Протестът ни в събота ще е изцяло мирен. Ние сме пожарникари, спасители, не искаме да създаваме напрежение. Разграничаваме се от всякакви такива постъпки и лица", категоричен беше той.

 


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички