Одобриха топ експерт за шеф на КЗП

Одобриха топ експерт за шеф на КЗП | StandartNews.com

Министерски съвет гласува кандидатурата на Димитър Йотов за нов шеф на Комисия за защита на потребителите (КЗП). 39-годишният експерт впечатли с визитката си.

Роден е в Плевен, завършва право в СУ „Св. Климент Охридски", специализира „Правораздаване". Изкарва следдипломна квалификация в Софийски градски съд. След това посещава курсове в Института по публична администрация и европейска интеграция и ADETEF – Франция, "Eurocontrol – Люксембург (2013 г.), MB Academy.

Те включват знания и умения в областта на управлението на системи за осигуряване на информационната сигурност, подготовка на администрацията за ефективно усвояване на средствата от Структурните фондове на ЕС, корпоративни финанси и счетоводни стандарти.

Досега Йотов е на висок пост в държавно предприятие „Ръководство на въздушното движение" – началник на отдел „Обществени поръчки". Член на Съвета на настоятелите на Университета по архитектура, строителство и геодезия (почетна длъжност).

Преди това е директор на дирекции в три министерства - МРРБ, МОН и МВнР. Там впечатлява с капацитета си в областта на обществените поръчки . Участва в значими проекти- председател е на комисията по провеждане на обществена поръчка с предмет:

„Определяне на изпълнител за допълнително проектиране и строителството на обект: Автомагистрала "Тракия" /А-4/ "Оризово – Бургас", участък: Лот 2 "Стара Загора – Нова Загора", от км 210+100 до км 241+900". Член на комисията на обществена поръчка с предмет: „Работно проектиране и изграждане на нова Летищна контролна кула – София, с прилежащата инфраструктура към нея".
Ползва английски, руски и немски. Има отлични компютърни умения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай