Обрат! Кирил Петков и Бойко Борисов си простиха

Разумна постъпка, каза адвокат Менко Менков

Обрат! Кирил Петков и Бойко Борисов си простиха | StandartNews.com

Обрат в политическите отношения на върха. Кирил Петков и Бойко Борисов си простиха и вече не се съдят, стана ясно днес. 

В открито съдебно заседание Софийски районен съд прекрати делото на Кирил Петков срещу  Бойко Борисов. То беше спряно през април миналата година заради депутатския имунитет на лидера на ГЕРБ. 

Още през декември обаче Петков е оттеглил частната си тъжба, но Софийският районен съд е реши да го прекрати в открито заседание, което се случи днес. В искането за оттегляне не е нужно да се посочват причини. 

От своя страна още преди време Борисов също оттегли гражданското дело, което водеше срещу Кирил Петков, но в Софийския градски съд. 

Това е разумна постъпка от страна на двамата, коментира адвокатът на Борисов Менко Менков. 

Петков и Борисов се съдиха взаимно за изказвания по адрес на другия. 

Поводът лидерът на "Продължаваме промяната" да започне делото беше изказване на лидера на ГЕРБ, че правителството на Петков е купувало газ на завишени цени заради комисионни. 

Борисов пък започна дело срещу лидера на "Продължаваме промяната" заради думите му: "И за тези осем хиляди лева, които ББР плаща на месец на тази кантора за общо два месеца, те направиха такава новина, че забравихме че става дума за три милиарда, до четири милиарда на година, които Борисов крадеше и това как ние се опитахме да го спрем реално въобще остана настрани".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай