Нинова само с 1 вице - Ламбо

Нинова само с 1 вице - Ламбо | StandartNews.com

Мобилизация за предсрочни избори обяви лидерът на БСП (ОБЗОР)

Стефан Данаилов, Костадин Паскалев, Илияна Йотова застават до новия председател на БСП Корнелия Нинова. Ламбо ще е зам.-председател на партията, гласува единодушно пленумът на социалистите по предложение на Корнелия Нинова.

Още на първото заседание на НС на БСП след конгреса на чевените Нинова демонстрира желязна ръка. И отстрани т. нар. фараони от креслата им, в които са повече от 20 години на "Позитано" 20 - Янaки Стоилов, Румен Овчаров, Георги Пирински, Катя Николова, Евгений Узунов, Бойко Великов, Димитър Дъбов. И предложи 100 % обновление на състава на Изпълнителното бюро. Това стана на първото заседание на Националния съвет на БСП след избирането й за лидер на БСП. В Изпълнителното бюро влизат силни и ярки личности с позиции и авторитет и извън БСП, отбелязаха социалисти пред Стандарт. Новият председател на партията вкарва в ръководството й дори и свои опоненти като журналиста Александър Симов.

По време на пленума на "Позитано" 20 Нинова отсякла: Край на привилегиите! Оказва се, че само за 1 година старото Изпълнителното бюро е изхарчило "за облаги" 200 000 лв. Разходите са за служебни возила и други екстри. "Тези пари ще бъдат разпределени към структурите на партията, а новите членове на ИБ ще работят за каузата", бе категорична Нинова.

„Ако БСП ще променяме политиката в държавата, то трябва да дадем личен пример как се прави това. Народът ни мрази политиците заради привилегиите и пропаста между богатството и облагите и бедността и мизерията в страната. Мисля, че на БСП й отива първа да даде личен пример за отказ от привилегии. Става въпрос за 200 хиляди лв. досегашни разходи за ИБ", заяви Корнелия Нинова.

Ето и предложенията й за членове на ИБ на БСП, които бяха одобрени на тайно гласуване: Стефан Данаилов - зам.-председател, Костадин Паскалев, Радослав Гайдарски, Калоян Паргов, Илияна Йотова, Красимир Янков, Весела Лечева, Кирил Добрев, Бриго Аспрухов, Георги Гергов, Драгомир Стойнев, Александър Симов, Валери Жаблянов, Деница Златева, Юрий Асланов, Крум Зарков.

Избраните съвети към Националния съвет започват незабавно изготвяне на национален план за промяна на България. До 10 дни ПГ на БСП лява България ще внесе и първия антимонополен закон в защита на потребителя. Ще последват още законодателни мерки по инициатива на червената парламентарна група, посочи още Нинова.

България е в политическа криза и БСП започва подготовка за предсрочни избори, обяви председателят на партията Корнелия Нинова пред своите. Нинова бе категорична, че ще инициира вътрешно допитване как социалистите да участват в предстоящите президентски избори.

"За нас има ляво и дясно в политиката. И между двете има ясни разграничителни линии. Ние сме автентична лява социалистическа партия. Управлението на Бойко Борисов е опасно. ГЕРБ са наш политически противник. Правителството на Бойко Борисов е вредно за България. Не преговаряме с Бойко Борисов и ГЕРБ. Не се договаряме за общо управление", отсече Корнелия Нинова. И обяви:"Започнете мобилизация и вдигайте партията за подготовка за предсрочни избори". "Никой от нас не е водил преди конгреса, или след конгреса договорки с АБВ за обединение. АБВ е част от политическото статукво. Ние сме промяната на това статукво". Новото Изпълнително бюро на БСП избра за заместник-председател Стефан Данаилов и още 15 членове. Това съобщи лидерът на НС на БСП Корнелия Нинова. В новият състав на ИБ на БСП за членове са избрани всичките предложени 15 кандидати.

"Предложих малко и различен и новаторски подход при избор на ИБ. Оставих заместник-председателските и секретарските места незаети", каза Нинова.

„Умишлено съм търсила хора, които могат да бъдат коректив, които са ме критикували в години и се надявам да продължат да го правят. Нямаме нужда от екип, който мисли еднакво и вървим само, ласкайки се един друг",аргументира се тя.

Още по време на конгреса Нинова направи заявка, че ще започне да провежда изнесени заседания на ИБ на БСП в страната. Първото такова ще е идната седмица в Благоевград.  

"Надявам се, че присъствието на Ламбо, неговото заместник-председателско място ще гарантира и морала и внимателните стъпки с общуването и с обкръжението ми", каза Нинова в заключение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай