Нинова: Ние сме с усещането за победа

Нинова: Ние сме с усещането за победа | StandartNews.com

София. Ние сме с усещането за победа. Това заяви Корнелия Нинова от БСП в интервю за бТВ. „Първо, защото БСП е единствената партия, която повиши доверието си за 42-рото Народно събрание. Всички падат, само ние качваме", категорична бе тя.


Нинова допълни, че БСП удвояват парламентарната си група двойно от 40 на 80. „Второ ние увеличаваме разликата си с ГЕРБ, при ситуация на купен вот. Видях как в ромската махала в Ихтиман се купуват гласове и съм сигнализирала за това. Работодателите на тези хора им казваха, ако не гласувате за ГЕРБ, ще ви уволним. Трето – ГЕРБ изпаднаха в изолация, никой не иска да управлява с тях", поясни тя.

По думите й БСП направи една грешка в 41-ото Народно събрание и тя е, че "2 години позволиха на Борисов да каля името на партията. Да хвърля обвиненията за своята накадърност върху тях." Така следващите две годиние трябвало да чистят името си.

Пратньорството на БСП в тройната коалиция донесе и негативи за БСП, категорична бе Нинова. "ДПС иска да се коалира с нас, защото през последните 4 години ние бяхме категорична сила в опозиция и бяхме последователни в това", допълни тя. "Сега предложението ни не е партийни коалиции, а стабилна програма", поясни Нинова.

От името на партията Корнемия Нинова обяви, че никой от БСП не води преговори за коалиция с ГЕРБ. „Разговорите с "Атака" сега започват". По думите й двете партии имат общи планове в областта на бизнеса. "Държавата да стане най- изрядният платец към бизнеса. "Относно мерките в икономиката – нямаме противоречия с "Атака". Нашето предложение за минимална работна заплата е 450 лв.", допълни тя. Според нея исканата минимална работна заплата от 1000 лв. от „Атака" е невъзможна на този етап.

На въпрос какви компромиси ще направи партията в името на коалиция, тя бе категорична „Всеки трябва да направи отстъпка". Нинова си представя следващия кабинет "по-скоро oт експерити от гражданскитe структури", нo пътрво е необходинмо съсредоточаване на работата и после на професионалистите.

 Скандалът с намерените бюлетини в печатницата в Костинброд, Нинова коментира: "Не може в печатница на общински съветник на ГЕРБ Борисов да каже, че бюлетините са на БСП- това минава всякакви граници"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай