Четвъртък,

Нинова с нов прякор. Защо Хамид Хамид й предложи шапка

От: СТАНДАРТ -
29769
Нинова с нов прякор. Защо Хамид Хамид й предложи шапка
A
A
A

Лидерът на БСП Корнелия Нинова има нов прякор. Разкритието направи зам.-председателя на ПГ на ДПС Хамид Хамид в интервю за БНТ.

Виктория Бут задържа мандата, за да има назначения в КЕВР и да замажат гафовете, заяви Хамид Хамид, казвайки, че в БСП вече така наричат лидера си Корнелия Нинова – по името на филмовия герой Виктор Бут, изнесъл оръжието на държавата си Африка. Тя изнесе цялото оръжие за Украйна. Ще остане в историята като най-проваления министър, но може би като най-добрия оръжеен търговец – те ще си я оценят, каза Хамид.

Препоръчвам на г-жа Виктория Бут в тези тежки времена, климатични, или да не стои на слънце или да носи шапка. Мандатът е даден да състави правителство, а не да говори слънчасали приказки, каза Хамид по повод опитите на БСП да държи неопределено дълго време мандата за кабинет без да предлага премиер и министри.

Хамид обясни, че в правото има принципи и огледални срокове. Освен това в решение № 20 на Конституционния съд е записано, че в такава ситуация разумните срокове са една седмица за посочване на министър-председател, и още една – за номинация на министри.

Държавният глава може да приложи конституцията веднага - без да се съобразява с Нинова, приемайки действията й за отказ да излъчи министър-председател, да разпусне това жалко Народно събрание и да отиваме на избори веднага, каза Хамид. Хората не могат да гледат повече това жалко мъчение, обобщи той.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички