Нинова с нов прякор. Защо Хамид Хамид й предложи шапка

Зам.-председателят на ДПС с разкрития за първата социалистка

Нинова с нов прякор. Защо Хамид Хамид й предложи шапка | StandartNews.com

Лидерът на БСП Корнелия Нинова има нов прякор. Разкритието направи зам.-председателя на ПГ на ДПС Хамид Хамид в интервю за БНТ.

Виктория Бут задържа мандата, за да има назначения в КЕВР и да замажат гафовете, заяви Хамид Хамид, казвайки, че в БСП вече така наричат лидера си Корнелия Нинова – по името на филмовия герой Виктор Бут, изнесъл оръжието на държавата си Африка. Тя изнесе цялото оръжие за Украйна. Ще остане в историята като най-проваления министър, но може би като най-добрия оръжеен търговец – те ще си я оценят, каза Хамид.

Препоръчвам на г-жа Виктория Бут в тези тежки времена, климатични, или да не стои на слънце или да носи шапка. Мандатът е даден да състави правителство, а не да говори слънчасали приказки, каза Хамид по повод опитите на БСП да държи неопределено дълго време мандата за кабинет без да предлага премиер и министри.

Хамид обясни, че в правото има принципи и огледални срокове. Освен това в решение № 20 на Конституционния съд е записано, че в такава ситуация разумните срокове са една седмица за посочване на министър-председател, и още една – за номинация на министри.

Държавният глава може да приложи конституцията веднага - без да се съобразява с Нинова, приемайки действията й за отказ да излъчи министър-председател, да разпусне това жалко Народно събрание и да отиваме на избори веднага, каза Хамид. Хората не могат да гледат повече това жалко мъчение, обобщи той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай