Нинова: 200% сигурно - няма да водя евролистата на БСП (ОБНОВЕНА)

Мъжът ми не определя цените в "Лукойл", каза соцлидерът

Нинова: 200% сигурно - няма да водя евролистата на БСП (ОБНОВЕНА) | StandartNews.com

Днес не мога да ви кажа кой ще води листата на БСП за евровота. Но мога да ви кажа: 200% сигурно - няма да я водя аз. Това обяви соцлидерът Корнелия Нинова днес. Тя нарече "фалшива новина" появилите се в публичното пространство информации, че цените на горивата от "Лукойл" зависят едва ли не от съпруга й, който работи там.

Моля ГЕРБ да внимават с приказките оттук нататък, да не стане като със СДС и с г-жа Лъжа, обърна се към управляващите Нинова. И продължи: "Други неща прочетох тези дни и чух от колеги от ГЕРБ. Доста фалшиви новини. Да кажа и да е ясно. Съпругът ми е не е заместник-генерален директор на "Лукойл". Той не определя цените на горивата в "Лукойл". Това е фалшива новина, пусната от ГЕРБ. Да, работи в компанията, служител е там, в отдел, който няма нищо общо с ценообразуването. Не е в ръководството, което взима решение за ценообразуване или за философията на работа на компанията".

Депутатите да намалят заплатите си с 543 лв. поиска Корнелия Нинова. Тя съобщи, че сумата е натрупалото се увеличение за две години като пресметна, че то е 18%.

Къде, в кой сектор заплатите са се увеличили с 18%, пенсиите увеличиха ли се с 18%, попита Нинова. И коментира: "Това, което правим е ритуално самоубийство на политическата класа". Първата социалистка Тя призова президентът и омбудсманът да заявят позициите си.

Според социалистите депутатската заплата трябва да бъде 2976 лв., колкото е била в края на предишния парламент. БСП настоява и за промяна в модела на образуване на депутатската заплата. Червените искат тя да е фиксирана към минималната, а не към средната работна заплата в страната.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай