Нинова потресена! Шокиращ ден в парламента

Лидерът на БСП отново се възмути

Нинова потресена! Шокиращ ден в парламента | StandartNews.com

Лидерът на БСП Корнелия Нинова отново се вбеси от заседанията в парламента.

Това не е бюджет, който да решава проблемите на хората, а това е бюджет, който урежда лобистки интереси. Това заяви  Корнелия Нинова по bTV.

Днес заседанието започна шоково, наистина не съм виждала такова нещо в българския парламент. Министър на финансите идва да представи бюджета, става министър от ГЕРБ (Делян Добрев) и казва "този човек е лъжец". Това никога не се е случвало в българския парламент. Не решиха проблемите в интересите на хората а намесиха лобитата в енергетиката, възмути се Нинова.

Тя добави, че вчера на комисия ГЕРБ са отхвърлили бюджета на Василев, а днес незнайно как са го гласували.

Нинова разкритикува решението на НС компании с над 100 служители да превеждат заплатите само по банков път. Текстът първоначално бе отхвърлен от бюджетната комисия.

"От БСП предложихме да се запише в закона, че няма да има такси за превод на заплатата, Асен Василев стана от мястото и каза - да, приемам предложението на Нинова. Разбира се, банките скочиха. Сега ще видим, дали този текст ще остане", посочи шефката на БСП.

"Склонни сме да водим сериозен разговор за съдебната реформа в Конституцията, но в този вид - няма как да стане. Искат през Конституцията да се закрепят във властта за години напред", каза още Нинова.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай