Нинова изненада "Кинтекс". Внезапна проверка дали изнасят за Украйна

Ето какво обяви икономическото министерство

Нинова изненада "Кинтекс". Внезапна проверка дали изнасят за Украйна | StandartNews.com

Корнелия Нинова изненада "Кинтекс". Направи внезапна проверка в оръжейния гигант, за да види на място има ли договори за Русия и Украйна.

Вицепремиерът и министър на икономиката заедно с изпълнителният директор на ДКК Смиляна Нитова изненадващо посетиха държавната компания „Кинтекс“ ЕАД, съобщи ведомството на Нинова.

Двете дами се срещнаха с всички директори на дирекции и отдели в дружеството.

Министър Нинова ги увери, че единствената цел на ДКК и Министерството на икономиката и индустрията е държавното дружество да се управлява прозрачно, да се прекратят злоупотребите и източването. "Работете спокойно, винаги може да разчитате на подкрепа", заяви вицепремиерът.

Ръководният състав я увери, че не работят по договори за Украйна и Русия. Твърдението на досегашния изпълнителен директор, че има договор за 40 млн. евро и че това е причината да бъде освободен, беше опровергано от присъстващите. Те благодариха на Нинова, че е единственият министър, който е посетил компанията и изслушал тяхното мнение, завършва прессъобщението.

След като "Ню Йорк Таймс" разкри, че България продава на Полша оръжие, което след това отива в Украйна, вчера истината за родните боеприпаси лъсна окончателно - независимо от твърденията на министри и политици.

ВИЖ ОЩЕ: Истината лъсна. Украйна ни благодари за пратено оръжие

Украйна официално ни благодари за изпратено в нейна помощ оръжие. Кратък видеоклип с благодарности за помощта към редица държави пусна в туитър профила си украинското Министерство на външните работи. В списъка на споменатите държави е и България, с което става ясно, че държавата ни участва с доставки за оръжие за Киев.

"Искрено благодаря на партньорите ни за несекващата помощ в тези трудни времена", гласи публикацията, цитирайки думите на главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна генерал Валерий Залужний.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай