Нинова: ГЕРБ са 10-годишно минало и провалено настояще

Лидерът на БСП поясни, че големите са потъпкали средния и малък бизнес, а държавата прехвърля отговорности...

Нинова: ГЕРБ са 10-годишно минало и провалено настояще | StandartNews.com

ГЕРБ са 10-годишно минало и провалено настояще, а нашият разговор днес е за бъдещето, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в словото си към четвъртото заседание на 49-тия конгрес на партията.

„Години наред се внушава, че няма алтернатива, но липсата на алтернатива е липсата на демокрация. С „Визия за България“ предлагаме нашата. Тя не е партийна програма, а стратегически национален план. Предложение към българския народ за нов обществен договор. С нея не се обръщаме към политическите си опоненти, а към народа си. Искаме да събудим националната енергия", коментира тя. „Основното, което предлагаме е връщане на държавата в ключовите сектори от икономиката и живота на българина. В годините на прехода държавата дава своите правомощия на пазара, но не се създадоха условия за свободна конкуренция“, заяви Нинова.

Лидерът на БСП поясни, че големите са потъпкали средния и малък бизнес, а държавата прехвърля отговорности. „Ето защо ние предлагаме да върнем нейната роля в ключовите сектори. Искаме стратегически за държавата предприятия да бъдат забранени за приватизация и концесия“, подчерта лидерът на БСП. „Богатствата на България няма да бъдат приватизирани и концесионирани. Това е нашият ангажимент“, изтъкна Нинова.

„Вторият въпрос, основен, който поставяме е каква икономика и производство искаме да развиваме“, каза още Нинова. Тя посочи, че макар и много закъснели трябва да градим българско собствено производство и земеделие. „Как да стане това? Нашите специалисти работиха с учени от БАН, експерти. Тя посочи, че един от големите проблеми са регионалните различия.

„Нашата „Визия за България“ ще прерасне във визия за всеки регион“, заяви още Нинова. „Този амбицоозен план за развитие на индустрия и производство има огромен проблем, който може да го спъне. Това са кадрите и работната ръка. Голяма грешка е да се смята ,че мигрантите ще решат проблема с работната ръка“, каза Нинова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай