Нинова би аларма. Голяма тревога за пенсиите

Има риск да не бъдат увеличени

Нинова би аларма. Голяма тревога за пенсиите | StandartNews.com

Голямата си тревога за пенсиите изрази вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова.

Има риск на 1 юли да не бъдат увеличени пенсиите, както и други социални облекчения, които са били заложени да влязат в сила от тази дата. Това заяви вицепремиерът Корнелия Нинова след заседанието на Минситерския съвет.

"За нас като коалиционен партньор най-важният въпрос и задача номер едно е приемането на актуализацията на бюджета. Днес, с гласуването на ГЕРБ-СДС, ДПС, ИТН и „Възраждане“, беше отхвърлено предложението на "БСП за България" да се гласува държавния бюджет днес. Това е изключително безотговорно решение, тъй като забавянето може да доведе до това от 1 юли да не се увеличат пенсиите, младите семейства да не получат данъчни облекчения, земеделските производители да не получат подкрепа". Това каза Нинова и допълни: "Уважаеми български граждани, не вярвайте на твърдението, че може да се гласуват социалните мерки и да не се гласува големият държавен бюджет".

Да се гласуват днес разходите за пенсии и да не се гласува държавният бюджет, означава, че няма от къде да дойдат разходите за пенсии, уточни Нинова. Тя призова всички в парламента да успокоят емоциите си и да гласуват бюджета, за да осигурят стабилността на страната.

По повод решението на кабинета темата за влизането на Северна Македония в ЕС да се възложи на парламента, Нинова коментира: "Подкрепихме това решение в името на прозрачност и достъпност до информацията от всички парламентарно представени партии - и управляващи, и опозиция. Както и до всички граждани". 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай