Николова подкрепи по-малък брой депутати

Конституцията не може да бъде статична, трябва да се променя, мята вицепремиерът

Николова подкрепи по-малък брой депутати | StandartNews.com

Вицепремиерът Марияна Николова подкрепи и идеята за по-малък брой народни представители. „Въпросът за промените в Конституцията и дебатите около тях вече е факт. Рестарт е необходим и Борисов даде ясна оценка за това. Нека да видим, кои ще бъдат последователите на идеята. Като юрист мога да кажа, че за мен реалистични промени са необходими. Един основен закон като Конституцията не може да бъде статичен, а трябва да бъде променян”,  коментира в интервю за Нова тв министър на туризма.

„Нека видим какви ще бъдат политическите послания и примерите, които ще бъдат поставени на масата. През годините темата за промени в Конституцията е била повдигана много пъти, но никога не сме виждали конкретика. Такава заявка бе дадена и от президента, но ние не видяхме промени”, подчерта Николова.Тя смята, че изменения в основия закон, които дават по-големи правомощия на обикновеното Народно събрание, също са необходими.

„Това ще се изясни по време на дебатите. Ще се чуят различни мнения и практики, така че нека да видим какво ще предложат политиците. Сега е тяхното време да предложат нещо”, добави вицепремиерът. Според нея важният въпрос е, кой е имал смелостта да предложи такива промени в страната. „Промените са наложителни, защото трябва да отговорим на нуждите на обществото. Гражданското общество и младите хора също ги искат. Всеки трябва да изрази своите визии по темата”, каза Николова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай