Николова чака силен трафик от туристи през август

Марияна Николова отбеляза, че очакваме английските туристи за зимния сезон

Николова чака силен трафик от туристи през август | StandartNews.com

Значителни усилия в маркетинга и рекламата трябва да бъдат приложени в дейност като туризма. Трябва да се продължи и дигитализацията, разкри в предаването "Беновска пита" по Канал 3 вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова.

Николова провежда активни срещи на терен с туристическия сектор, който в нормални условия дава 10% от БВП, съобщи самата министърка.

През август ще има по-засилен поток от туристи, каза още Николова.

Вицепремиерката допълни, че е имала среща с екскурзоводите, които са 1500 човека и почти не работят от март месец насам. Те са постигнали съгласие за популяризиране през социалните мрежи на 20 неособено популярни места в България. Именно екскурзоводи ще правят това видеопредставяне.

В края на септември ще посрещнем първите германски туристи, които ще посетят курортите ни за балнео и спа, сподели министърът.

Тя даде гласност на екшън план за плавно преминаване през преходния сезон и работа за зимния сезон. Създава се консултативен съвет по туризъм с представители на бранша и на научните среди. Той ще осигурява бързи решения за туризма. Работата му ще започне през септември.

Марияна Николова отбеляза, че очакваме английските туристи за зимния сезон.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай