Николай Младенов изненадващо на визита в Израел

Николай Младенов изненадващо на визита в Израел  | StandartNews.com

София. Министърът на външните работи Николай Младенов днес е на еднодневно работно посещение в Държавата Израел, съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

Основна тема на разговорите с израелските партньори е планирането на предстоящото честване на 70 години от спасяването на българските евреи през Втората световна война, допълват от Външно.

Предсрочните избори в Израел ще бъдат на 22 януари.

Ройтерс междувременно съобщи, че външният министър на България Николай Младенов е направил изненадващо посещение в Израел, за да информира лидерите относно напредъка в разследването на атентата в Бургас, за който Израел обвини ливанската групировка „Хизбулла” и Иран.

Вътрешният министър Цветан Цветанов, който се намира в Дъблин за преговори с министри от Европейския съюз, също е осведомил партньорите на България от ЕС за последните развития, предаде агенцията.

Иран отрече да е замесен в бомбената атака от 18 юли, при който загинаха петима израелски туристи и един българин. „Хизбулла” досега не е отговаряла публично на обвиненията на Израел и американските агенции, че също е изиграла роля в атентата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай