Натискаме Гърция за мините от Горни Лом

Натискаме Гърция за мините от Горни Лом | StandartNews.com

"Водят се интензивни разговори от страна на Външно министерство и имам основание да вярвам, че биха могли да постигнат споразумение и мините да се върнат". Това заяви военният министър Николай Ненчев по повод над 190 000 противопехотни мини, които останаха от взривилия се завод "Миджур" в село Горни Лом.

На въпрос доколко сериозно е да ги върнем на Гърция, министърът каза, че е напълно сериозно, тъй като гръцката държава ги е предоставила на частна фирма.
Ненчев коментира още, че е разговарял с началника на отбраната за внасяне на предложение в МС за нов изтребител. "Взехме решение до края на юни, така че има още малко време, но имаме готовност да спазим този срок. Надявам се дори да е малко по-рано", уточни Ненчев. Той посочи, че се обсъждат все още варианти дали изтребителят да бъде купен нов, втора употреба или да бъде подарен от някой. Военният министър увери, че в края на другата седмица очаква да има окончателен отговор по въпроса. Той посочи, че са водени разговори с американската страна относно това те да ни подарят изтребител.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай