Наш министър на ключова среща. Мощна подкрепа за Шенген

България и Швейцария поддържат ползотворно професионално взаимодействие

Наш министър на ключова среща. Мощна подкрепа за Шенген | StandartNews.com

Вътрешният министър Калин Стоянов проведе работна среща с Н.Пр. Раймунд Фурер, извънреден и пълномощен посланик на Швейцария в България, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Министър Стоянов и посланик Фурер дадоха висока оценка на двустранното сътрудничество в рамките на Българо-швейцарската програма, по която вътрешното министерство и швейцарската страна имат установено успешно партньорство. В новия програмен период, който е до 2029 г., са предвидени за изпълнение допълнителни съвместни проекти.

Посланик Фурер потвърди подкрепата на Швейцария за пълноправното членство на България в Шенгенското пространство. Той сподели задоволство от двустранното сътрудничество в областта на вътрешните работи и в рамките на Българо-швейцарската програма.

Стоянов благодари за последователната подкрепа на Швейцария за присъединяването на България към Шенген. Той посочи, че пълноправното членство остава постоянен приоритет за страната и изрази увереност, че то ще осигури по-добра защита на външните граници на ЕС. Вътрешният министър отбеляза, че България и Швейцария поддържат ползотворно професионално взаимодействие по всички оперативни канали, включително чрез своите задгранични представители.

Двете страни изразиха готовност да продължат активния диалог по всички теми на двустранното сътрудничество, пише БНТ. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай