Напрежение! Човек на Слави посочи нокаут за държавата

Прогнозата на Ивайло Вълчев, ако няма кабинет

Напрежение! Човек на Слави посочи нокаут за държавата | StandartNews.com

Днес чухме от Борисов, че той имал много министри, но за нас е интересно и важно дали ще бъде предложено правителство с партийни фигури, което е и изглежда, и представлява правителство на ГЕРБ, или ще се търси вариант с правителство, чието ще търси по-широка подкрепа, каза пред Bulgaria ON AIR депутатът от ИТН Ивайло Вълчев.

Той призна, че от партията са се научили да не казват предварително: "Да, това ще направим, или няма да правим това."

"Важно ще бъде какво ще бъде предложено, важно ще бъде дали тогава ще има някакъв кръг на разговори на мандатоносителя с другите парламентарни групи. 

Въобще не е ставало дума за кабинет на този етап, а и ние донякъде имаме спокойствието да анализираме процесите, без да се чувстваме притиснати, тъй като числеността на нашата парламентарна група я изключва от сметките от това тя да бъде нужна за създаването на каквото и да било мнозинство", допълни Вълчев.

Попитан дали биха подкрепили втория мандат, той каза: "Доколкото разбрах, коалицията ПП-ДБ все още няма идея какво да предложи. Искаме да има такъв кабинет, който да има точно определени срокове с ясни цели, за да е ясно кога и какво се прави, естествено, че той ще решава и някакви текущи задачи, което е неизбежно. 

Ще ми се да видим нещо, което ще работи и ще създаде усещането в хората, че нещо се върши. Едно следващо неработещо нещо ще превърне дори и тези, които до момента гласуваха, в хора, които няма да искат да си мръднат пръста."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай