На кого липсва Пеевски?

Въпросът при него вече не е кой, а коя?

На кого липсва Пеевски? | StandartNews.com
  • Въпросът при него вече не е кой, а коя?

Основният проблем в държавата вече не е ще има ли правителство. Или кога ще проговори Слави Трифонов. Отшумя дори всенародното вълнение защо Борисов се подпира с патерицата на здравия, не на болния крак. Застигна ни нова национална драма: Наистина ли Пеевски е пребит от най-страшните руски спецслужби някъде в Дубай и колко шева са му направили хирурзите в Швейцария?

Оставяме настрана сензационното разкритие, че „покушението” е извършено заради опита на Пеевски да регистрира охранителна фирма в Катар и да покрие там 60 свои приближени.

По-интересно е защо Пеевски отново влезе в дневния ред на държавата при положение, че го няма нито в медиите, нито в парламента. А се оказа, че липсва на всички. И като мишена. И като оправдание.

Вчера се огласи, че свободата на медиите у нас е пропаднала на последното стъпало – 112-тото. Станаха ли по-свободни медиите без Пеевски? Намаля ли автоцензурата? А по-малко омраза ли има в политиката?Или ще се окаже, че когато мишената е една, всички са доволни. Няма ли я – всеки е жертва.

Всъщност, винаги когато замирише на избори, идват две теми – Росенец и Пеевски. През лятото след щурма на морския бряг, последва непреодолимо желание за турско кафе в „Берлин”. Сега в парламента се надцакват за комисия Росенец. Но казват, Пеевски продал „Берлин”. Та затова феновете му го издирват от Емирствата до Алпите.

Както винаги обаче, ченгетата се престараха и компютрите станаха компоти. Вместо да го застигне руско ресто, кремълска диета го преобразила.

И всички питат не кой преби Пеевски, а коя е тайната рецепта. И защо групата на ДПС изглежда така добре на фона целия шкембе гейт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай