Московски иска стрелките по ЖП гарите да не се регулират ръчно

Московски иска стрелките по ЖП гарите да не се регулират ръчно | StandartNews.com

Ямбол. Задължително трябва да бъде прекратена практиката с ръчно регулиране на стрелките по ЖП гарите, каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски в Ямбол.

По думите му отново ще се премине към трансбордиране на пътниците и те ще бъдат прехвърлени от влак и извозвани с автобуси в отсечките от 80 км. Това ще продължи докато не бъде възстановена нормалната сигнално охранителна и сигнализационна техника.

„За гара Ямбол, по проект е дадено ръчното регулиране на стрелките да бъде премахнато до февруари следващата година, но аз не мога да приема и дадох инструкции да се говори с изпълнителя и тези срокове да се съкратят максимално", каза Московски.

„Инцидентите са заради човешки фактор, който аз не мога да гарантирам по никакъв начин", коментира Московски. Транспортирането на пътниците от Нова Загора до Карнобат ще бъде за сметка на фирмата изпълнител на проекта за реконструкция на трасето. Очаква се проектът да приключи до края на следващата година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай