Московски: Атака ни предизвикват на бой

Провокациите в залата щяха до доведат до омаскаряване на всички

Московски: Атака ни предизвикват на бой | StandartNews.com

София. Ако ГЕРБ бяхме останали в пленарна зала, щеше да се стигне до ръкопашен бой. Това стана ясно от изявление на бившия транспортен министър и депутат от ГЕРБ Ивайло Московски пред бТВ.

„Провокациите вътре щяха до доведат до омаскаряване на всички", каза той и посочи, че по време на заседанията Атака и лидерът им влизат между редовете на депутатските банки, обиждат хората от ГЕРБ и правят преки опити за сблъсък. „Не само към мен има такива, но и към Десислава Атанасова, Бойко Борисов, Цветан Цветанов", поясни Московски.

Депутатът каза още, че ДПС и БСП стоят, подсмихват се ехидно и са безучастни в това време, а "мерки срещу Волен Сидеров може да се вземат най-добре на 4-ти километър". Според ексминистъра това поведение е сценарий за унижаване на ГЕРБ и призова медиите да вкарат камери и да „снимат Сидеров и клакьорчетата му."

За политическата ситуация като цяло Московски посочи, че правителството е дискредитирано. Исканията на ГЕРБ за промени в Изборния кодекс били съобразени с желанията на хората – падане на прага за влизане в парламента до 3 на сто, дори по-малко; силен мажоритарен елемент; символични такси за сдружения и партии, които искат да участват на избори.

Депутатът смята, че само дясното може да изведе България от кризата. "ГЕРБ има готовност за диалог и обща платформа с извънпарламентарното дясно", подчерта той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай