Митов осъди атентата срещу туристи в Истанбул

Митов осъди атентата срещу туристи в Истанбул | StandartNews.com

Външният министър Даниел Митов направи извънредно изявление по повод на поредната адска експлозия в Турция. "България остро осъжда самоубийствения терористичен акт, извършен днес преди обяд в Истанбул, довел до смъртта на петима и раняването на около 20 граждани, включително чужденци", казва дипломат №1.

"С тъга и възмущение следим днешните трагични събития в най-известната и оживена част от центъра на Истанбул. Само шест дни след кървавата атака в столицата Анкара, отнела 37 живота, в съседна, приятелска и съюзническа Република Турция, отново се дават невинни жертви на терора", посочва Митов.

"Изразяваме най-искрени съболезнования на близките на загиналите и пожелаваме успешно възстановяване на ранените. България е съпричастна с усилията на компетентните органи на Република Турция за скорошното разкриване на поръчителите на атентата", заявява външният ни министър.

Както Стандарт вече съобщи, Експлозия разтърси една от най-популярните търговски улици в центъра на турския град Истанбул. На един от най-оживените булеварди край Босфора - "Истиклал" взрив уби и рани тежко десетки граждани и чужденстранни туристи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай