Петък,

Митов: Няма да съм кандидат за президент на ГЕРБ

От: Мартина Суботинова -
Митов: Няма да съм кандидат за президент на ГЕРБ
A
A
A

„Няма аз да съм кандидат за президент на ГЕРБ.“ Това заяви депутатът от ГЕРБ Даниел Митов пред БНТ.

"Видяхме до какво водят разделителните червени линии - до нестабилност и до служебен кабинет, който се занимава с всичко друго, само не и с това, което трябва. Червените линии не трябва да се фетишизират. Те моигат да бъдат по отношение на ценности и на политическа философия. През последните години ние непрекъснато се концентрираме върху личности, а не на политиките, които предлагат партиите."

"Политиката "всички срещу ГЕРБ" е импотентна и безплодна. Тя доведе само до инфлация. Човек не може да излезе от магазина без да похарчи 50 лева за елементарни неща. Служебният кабинет няма легитимността да реши тези въпроси. Служебният министър на финансите Асен Василев дойде в парламента и ни показа презентация на Power point. Той трябваше да говори с всяка парламентарна група, да изслуша предложенията и да постигне консенсус. Този малко по-дълъг процес обаче не е ясен на служебните министри. Не може да пренебрегваш партиите и да очакваш да успееш.

"В българската политика съществува синдромът на пенсионирания "Свети Георги". Партиите на протеста пренесоха барикадите в парламента. Те не разбраха, че не може да си избират с кого да говорят и с кого не. Те търсят нови и нови битки, което води до пристрастяване. Другите партии не могат да ни поставят условие кой да бъде лидер на ГЕРБ и кой не. Бойко Борисов даде възможност на останалите да се водят разговори", каза още Митов. Митов подчерта, че за всички проблеми днес отговорност изцяло носи Румен Радев.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички