Министър се размечта за власт до 15 август

Има належащи проблеми, които трябва да бъдат решени, заяви Гьоков

Министър се размечта за власт до 15 август | StandartNews.com

Социалният министър Георги Гьоков даде воля на мечтата си за власт до 15 август.

Има много гледни точки в подкрепа за съставянето на правителство, както и много против. Има належащи проблеми, които трябва да бъдат решени, но несигурната позиция на напусналата коалицията партия ИТН и на сегашното правителство в това си мнозинство е факт. Това заяви социалният министър в оставка и член на Изпълнителното бюро на БСП Георги Гьоков, предаде БГНЕС.

Гьоков говори преди свиканото заседание на „Позитано”, където трябва да се вземе решение за бъдещите действия на левицата и дали ще върне мандата на президента. Радев призова Нинова да спазва конситтуцията и решението на КС от 1992 г. , според което третият мандат трябва да бъде отчетен седмица след получаването му с посочването на кандидат-премиер. Той пък има още 7 дни, за да предложи министри. Не се ли случи това – избори.

Трябва внимателно да се прецени какво ще се случи занапред, заяви още Георги Гьоков.

По повод задържането на мандата за съставяне на правителство до 15 август, Гьоков отговори лаконично: „Дали е редно, не го определям аз, но е възможно, тъй като в конституцията има някаква празнота по този повод”. Корнелия Нинова няколко пъти каза, че ще бави връщането на мандата до 15 август, за да угоди на Кирил Петков и да даде възможност парламентът за сложи Бойко Рашков като шеф на новата КПКОНПИ. Близките отношения на Нинова и Петков родиха вълна на недоволство в БСП.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай