Милена Чомакова, кандидат за кмет на Ихтиман от МИР: Ще се борим с лъжата

Милена Чомакова е кандидат за кмет на община Ихтиман от партия МИР и Сдружение „За Ихтиман“

Милена Чомакова, кандидат за кмет на Ихтиман от МИР: Ще се борим с лъжата | StandartNews.com

Милена Чомакова е кандидат за кмет на община Ихтиман от партия МИР и Сдружение „За Ихтиман“. Тя е завършила висшето си образование в УНСС. Има магистърска степен „Международни икономически отношения“, а бакалавърската и е в специалност „Икономика по социално-културната дейност“. Професионалната си кариера започва в „Петрол“ АД. Повече от 7 години е старши одитор в Министерството на регионалното развитие. Към настоящия момент е ръководител на отдела за вътрешен одит на Държавната агенция „Държавен резерв и военно-временни запаси“.

- Г-жо Чомакова, защо се кандидатирате за кмет на Ихтиман?

- Моята кауза е да направя града си и селата в общината по-добри места за живеене. От доста време ни обясняват, че трябва да се примиряваме, защото нищо не може да се направи, за да живеем в по-добри условия. Не искам да гледам, как другите градове и села придобиват модерен европейски вид, а ние пропускаме възможности за развитие. Цялото ни време и усилия в момента са фокусирани да имаме основни човешки права, например за здравно обслужване или чисти улици, без дупки и кални трапове. Аз мисля, че ако преодолеем страха си от промяна, можем да превърнем града си и селата в едни хубави малки селища с бъдеще.

- Имате ли програма и какви са акцентите в нея?

- Да имам програма. Предполагам, че всички кандидати в тези избори имат програма, план, който да предложат на избирателите. Разликата между моята програма и тези на останалите кандидати е, че аз поставям на първо място интересите на нашата общност. Интересите на гражданите от цялата община. В програмата сме предвидили и действия, с които да наваксаме всичко, което е пропуснато до момента. Пропуснати са много възможности за европейско финансиране - община Ихтиман няма МИГ, например. От 265 общини Ихтиман е една от двете без МИГ. Това е абсурдно! Пропуснати са инвеститори – български, чуждестранни и заедно с тях хиляди работни места. Пропуснато е да поправят пътищата ни, улиците ни. Пропусната е грижата за здравето на хората в общината. Всички тези пропуски правят живота ни труден. Ако продължаваме така, ще пропуснем бъдещето си! И като гледаме тази картина, няма причина младите хора да остават тук. Логично е те да искат по-добър живот за себе си и семействата си. Обикновено програмите съдържат намерения за реформа в администрацията, електронни услуги в общината, ремонт на водопровода, канализацията, улиците и пътищата, създаване на детски и спортни площадки, развитие и подкрепа за малкия и средния бизнес. Всичко това трябва да направи града и селата по приветливи и най-вече по-удобни за живеене. Осъществяването на програмата изисква инвестиция на много енергия и много работа, но аз не се страхувам, защото не съм сама. Сигурна съм, че ще успеем да я осъществим, защото с мен са всички от Сдружение „За Ихтиман“. Ние сме съмишленици, които милеят за града си, за селото си за приятелите и близките си. Те просто искат всички в нашата община да живеят по-добре.

- На кои избиратели разчитате? Кой е основният Ви опонент?

- Моите избиратели са хората, които искат да останат да живеят в нашата община, които свързват бъдещото си развитие с нашия град, със селата в селищната ни система. Моите избиратели не са от определена политическа сила, а са всички, които искат нашият град и хората в него да имат значение, да бъдат фактор в развитието на района. Моите съмишленици са хора, които мразят лъжите и некомпетентността. Хората от нашата община искат да свързват мечтите си с Ихтиман и родните си села. Нашите кандидати, кандидатите на партия МИР, подкрепени от сдружение „За Ихтиман“ са шансът да постигнем целите си. А колкото до опонента ми, аз и хората от сдружението заставаме срещу страха и наглостта, некомпетентността и неспособността, която се прикрива с лъжи. Опонентът ми са хората, които от позицията на властта са заменили обществените интереси с личните си. Хората, които отдавна злоупотребяват с доверието и данъците на жителите и фирмите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай