Милена Чомакова: Хората ще гласуват. Сега властта е в техните ръце

Милена Чомакова: Хората ще гласуват. Сега властта е в техните ръце | StandartNews.com

Кои са основните проблеми, върху които ще работите, ако бъдете избрана за кмет?

-        През последните седмици се срещнах с много хора в община Ихтиман. Много хора ме спираха по улиците, за да ми споделят проблемите, с които се сблъскват ежедневно и които не търпят отлагане. Има три основни теми, които се повтарят и в града, и в селата. Липсата на поминък, лошата инфраструктура и ниското ниво на здравеопазване в цялата община. Със сигурност трябва да бъдат ревизирани някои решения на предишния общински съвет. Например продажбата на големи горски терени и на друга общинска собственост. Както и решението за промяна на предназначението на гората. Най-важно е в момента да осигурим възможност за здравна помощ за всички хора в общината. Кандидатите за общински съветници от моя екип имат ясна концепция, как трябва да се справим с този проблем. Всеки в общината трябва да има възможност да получи адекватна и сериозна здравна помощ, пренебрегването на този проблем е дискриминация. Не на последно място трябва да се помисли за инфраструктурата и пречиствателни станции. Без тези толкова важни стъпки никой няма да инвестира в нашия район, а от това зависи младите хора да останат да живеят и да работят тук.

Важно е да планираме и да работим възможно най-ефективно за благото и развитието на нашата община. Затова сме привлекли най-добрите експерти, които познават и региона в детайли, за да предложат най-ефективните решения.

Това са доста задачи. Как ще се справите за 4 години?

-        Това е и дълъг  и кратък срок. Никой не е успял сам. Аз и кандидатите за общински съветници сме отбор. Всеки е специалист в своята област и съм сигурна, че те ще дадат работещи решения. Освен това в общинската администрация работят професионалисти, които също милеят за града си и които ще работят за просперитета на съгражданите си. Ако са имали пропуски, те не идват от тях, а от управлението на общината. Така че тези хора също ще помогнат да променим към по-добро средата в която живеем.

Като заговорихте за екип, трябва да уточним нещо. Изброените дотук добри намерения  ще си останат такива, ако мнозинството в общинския съвет не е от общинските съветници от Вашата листа, какво ще правите? Как ще осъществите плановете си?

-        Аз вярвам, че дълбоко в сърцето си всички искат да направят добри неща за  община Ихтиман. Вярно е, че управлява общинският съвет. Кметът само предлага. Но кой от тях ще иска да върне инвеститор за региона. Кой ще иска да пречи на развитието на региона? Не вярвам, че можем да сме един срещу друг, за такива каузи.

Не е ли трудно да накарате хората да излязат и да гласуват?

Аз пак Ви казвам. Видях се с хората в общината и знам, че и те, като мен, искат да променят живота си. Сигурна съм, че много добре преценяват ситуацията в нашата община и че не им е все едно. Сега всичко зависи от тях и те съзнават, че мечтата им за бъдещето на Ихтиман и селата минава през гласуването в неделя. Хората ще гласуват. Сега властта е в техните ръце.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай