Миков с делегация на БСП в Москва

Миков с делегация на БСП в Москва | StandartNews.com

Лидерът на БСП Михаил Миков заминава днес на официално тридневно посещение в Москва, съобщиха пред "Стандарт" от "Позитано" 20. Делегацията на БСП включва зам.-председателя на партията Бойко Великов, говорителя на НС на БСП Атанас Мерджанов и шефа на кабинета на Миков Борис Иванов. В Москва лидерът на БСП ще има разговори с председателя на Държавната Дума Сергей Наришкин и с лидера на партия "Справедлива Русия" Сергей Миронов.

Вчера във Видин Миков закри първия от поредицата семинари на червените, посветен на местните избори. "Една такава дискусия ще бъде поредният принос за определяне на посоката на БСП в голямото семейство на европейската левица", категоричен бе Миков. Форумът събра младежки лидери на левицата от Северна България и бе организиран от евродепутатката Илияна Йотова. Заедно с председателя на БСП тя посети ромския квартал в града, който е наводнен от подпочвени води.

Йотова се зарече да доведе свои колеги в ромския квартал на Видин "Нов път", за да видят как живеят хората в него. Хората не могат да стигнат до линейките. Кварталът е затворен със стена, възмути се Йотова. Ако в него пламне епидемия, то тя ще застраши целия град, подчерта евродепутатката. Йотова заяви, че ще призове колегите си евродепутати да помогнат за решаването на проблема по изграждането на канализация и отводнителна система.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай