Миков призова за затягане на редиците в БСП

Миков призова за затягане на редиците в БСП | StandartNews.com

София. "Много неща - и политически, и организационни трябва да се направят в БСП. По-голяма политическа активност в посланията, отговори на проблемите на по-голямата част от гражданите на България, социални проблеми, проблеми на ежедневието и на пътя на развитието на България". Това трябва да се направи като промяна в БСП, смята председателя на партията Михаил Миков.

В Плевен той заяви, че партията в момента продължава същия модел, който обаче е изчерпан и обострен от кризата, което е направило и хората чувствителни към него и е станало причина под 50% от хората да гласуват на последните избори, предаде "Дарик".

По думите му затягането на редиците в БСП е необходимо да се случи навсякъде. Той посочи, че предстои уточняване на членския състав, електронизация на членството, като БСП щяла да стане първата партия в страната с реално електронно членство, което ще подобри комуникациите вътре в партията.

"Има хора в БСП, които смятат, че изявата им по вътрешнопартийни въпроси ги прави интересни за обществото и популярни в партията", каза Миков и коментира, че тези хора не само, че не са популярни в партията, но и нанасят удари върху нейното влияние.

"Вместо днес да говорим за проблемите на хората, пълним страниците на вестниците с проблемите на един или друг деец на БСП или с вътрешнопартийни теми, които не е лошо да коментираме, но на партийните форуми", подчерта Миков. Той отбеляза, че партийните членове имат своята оценка и тези дейци, които смятат медийните си изяви за най-важното, грешат, защото не чуват гласа на обикновения партиен член.

"Аз искам да чуя хората. Имаме всякакви проблеми, но аз искам те да кажат какво мислят за причините за състоянието на партията и тяхното виждане за пътищата за излизане", каза още Миков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай