Миков: "Белене" ще се прави, но е нужно време

Миков: "Белене" ще се прави, но е нужно време | StandartNews.com

Плевен. За проекти като АЕЦ "Белене" е необходимо време, по-малко шум и политизация около тях. "Белене" ще се прави, но не утре, заяви пред журналисти в Плевен председателят на Народното събрание Михаил Миков.

"Белене" е проект, който има своите перспективи, след внимателна експертиза ще бъде продължен - никога не е изпадал от интересите на БСП и на правителството, каза той. По думите му в момента се правят експертизи, включително и анализ за цената за рестартиране. Смея да ви кажа, че има много инвеститори - не един - много, които се интересуват от инвестиции в българската енергетика, както в ядрената, така и в топлоцентралите - модернизация и изграждане на нови топлоцентрали, както от Запад, така и от Изток, заяви Миков.

Председателят на парламента обяви, че не мисли, че са скандални назначенията в Комисията по финансов надзор и добави, че "някой иска да създава скандали". 

Според него тя е достатъчно консолидирана, зряла да прецени ситуацията и да предприеме действия, които да не доведат по никакъв начин за намаляване на влиянието й. Той смята, че думата разцепление е "тривиална и несъотносима към плевенската организация на БСП, което ще се види на предстоящите избори".

Прави ми впечатление, че много зряло се оценяват процесите, както в близкото минало, така и перспективите, констатира Миков. Той припомни, че БСП ще има пленум за подготовката на конгреса и ще обсъди ситуацията, като добави, че според него "моралът не бива да допуска едновременно да бъдеш зад две листи и да работиш за две листи".

Попитан за новата окупация в Софийския университет председателят на парламента каза, че е станало някак модерно, но "то е много по-различно от онези световни движения, от онези идеологически платформи, върху които ляга окупацията". "Да окупираш, само за да искаш оставката, е извън онова, което вдига хората по света. Предишният път беше по същия начин, сега мисля, че е някакъв по-блед римейк", каза Миков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай