Местан: Казусът Бисеров не засяга политиката на ДПС

Местан: Казусът Бисеров не засяга политиката на ДПС  | StandartNews.com

София. Лидерът на ДПС Лютви Местан подчерта, че е изключително важно е да се знае дали сметките на Христо Бисеров са от преди да стане член на ДПС. В кулоарите на парламента  Местан подчерта, че ако тези сметки са от преди това, "ние имаме едно политическо измерение на казуса. Ако са след това – съвършено друго". За нас този казус сам по себе си не засяга политиката на ДПС, подчерта той.

„Ще изразя едно силно очакване – предвид на факта, че вече излизат все повече данни по казуса „Бисеров", аз смятам, че ние сме в режим на „необходимо е да се знае", когато публичният интерес надделява над класифицираността на една информация. В интерес не само на ДПС, но и в публичен интерес е да се чуе екзистенц-минимум информация по този казус – да се знае от кога са тези сметки, от кой период са, дали засягат периода на битността на Христо Бисеров като член на ДПС.

Относно това дали Христо Бисеров е извън страната, Местан заяви: „Нямам информация, но доколкото го познавам, не вярвам. Моят анализ ми подсказва, че той не би предприел подобен ход – да не е в страната. Предполагам, че е в страната. Последната ми среща и разговор с него беше в понеделник следобед. Ако искате да направим постоянна рубрика – всяка сутрин да отговарям на въпроса дали съм се чувал с него".

„Главният прокурор с нищо не е заслужил тиражирането на съмнения. Официален и неофициален разговор с главния прокурор, освен за прословутото обвинение на бившия премиер, че г-н Доган го бил поръчал. Във връзка с този скандал има среща с главния прокурор, за която после ви информирах. Никога, по никакъв друг повод не съм има среща с главния прокурор, ако изключим случайното ни пребиваване на една маса по време на заседанията на КСНС при държавния глава", заяви Местан.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай