Понеделник,

Местан: Казусът Бисеров не засяга политиката на ДПС

От: Администратор -
A
A
A

София. Лидерът на ДПС Лютви Местан подчерта, че е изключително важно е да се знае дали сметките на Христо Бисеров са от преди да стане член на ДПС. В кулоарите на парламента  Местан подчерта, че ако тези сметки са от преди това, "ние имаме едно политическо измерение на казуса. Ако са след това – съвършено друго". За нас този казус сам по себе си не засяга политиката на ДПС, подчерта той.

„Ще изразя едно силно очакване – предвид на факта, че вече излизат все повече данни по казуса „Бисеров", аз смятам, че ние сме в режим на „необходимо е да се знае", когато публичният интерес надделява над класифицираността на една информация. В интерес не само на ДПС, но и в публичен интерес е да се чуе екзистенц-минимум информация по този казус – да се знае от кога са тези сметки, от кой период са, дали засягат периода на битността на Христо Бисеров като член на ДПС.

Относно това дали Христо Бисеров е извън страната, Местан заяви: „Нямам информация, но доколкото го познавам, не вярвам. Моят анализ ми подсказва, че той не би предприел подобен ход – да не е в страната. Предполагам, че е в страната. Последната ми среща и разговор с него беше в понеделник следобед. Ако искате да направим постоянна рубрика – всяка сутрин да отговарям на въпроса дали съм се чувал с него".

„Главният прокурор с нищо не е заслужил тиражирането на съмнения. Официален и неофициален разговор с главния прокурор, освен за прословутото обвинение на бившия премиер, че г-н Доган го бил поръчал. Във връзка с този скандал има среща с главния прокурор, за която после ви информирах. Никога, по никакъв друг повод не съм има среща с главния прокурор, ако изключим случайното ни пребиваване на една маса по време на заседанията на КСНС при държавния глава", заяви Местан.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички