Мая Манолова взе тежко решение и се регистрира за изборите

Има една червена линия, която си поставяме за цел да изтрием - това е линията на бедност

Мая Манолова взе тежко решение и се регистрира за изборите | StandartNews.com

"Изправи се България", политическата формация на Мая Манолова, внесе 4500 подписа за регистрация за парламентарните избори през октомври. Партията ще участва самостоятелно на изборите, но разчита на подкрепа от граждански организации и личности с кауза, посочи самата Манолова.

"Затова си поставяме за настоящите избори няколко големи цели. Първата е голяма трудова реформа и безапелационно повишаване на доходите на работещите българи. Има една червена линия, която си поставяме за цел да изтрием - това е линията на бедност. В момента повече от половината пенсионери и работещите бедни са под линията на бедност", заяви Манолова, цитирана от БНТ.

Сред другите цели, които посочи Манолова, са намаляване с 1 лев на цената на бензина и на дизела до 2,50 лева и прекратяване на спекулата, замразяване на битовите сметки на енергийно бедните, като повишаването на няколко пъти на парното, водата, тока, природния газ да бъде на сто процента компенсирано от държавата, таван на цените на основните хранителни продукти, за да могат хората да преживеят есента и зимата, и безапелационна битка срещу монополите.

Мая Манолова не каза къде ще води листа за парламентарните избори. Тя посочи, че е рано да се говори за листи, още повече че очакват към тях да се присъединят много граждански организации и да има голяма гражданска квота.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай