Мартин Димитров каза дали е възможна коалиция между ДБ и ПП

Според него проблемът с газа не е трудно да бъде решен, ако няма саботаж

Мартин Димитров каза дали е възможна коалиция между ДБ и ПП | StandartNews.com

Споед Мартин Димитров от "Демократична България" предизборна коалиция между неговата партия и "Продължаваме промяната" може да отвори възможността за силно правителство, това каза той в предаването "Още от деня" по БНТ.

"Редовно правителство ще имаме най-рано през ноември, тогава ще могат да се договарят доставките на газ за догодина. Сегашният служебен министър трябва да дава отчет всяка седмица какво е свършил, защото през август трябва да се договорят седемте карго кораба с втечнен газ за тази година. За това помага Европейската комисия. Трябва да се осигури и път за тях през Гърция или Турция. Има възможност да се договорят и допълнителни количества азербайджански газ. Този прозорец през август не бива да бъде пропуснат", подчерта Мартин Димитров. 

По думите му трябва да се види по кой път ще тръгне служебният министър на енергетиката – дали ще приеме ултиматума на Москва и да започне да плаща в рубли, след което ще последват нови ултиматуми, или ще тръгне в правилната посока – да договори корабите с втечнен газ и допълнителни количества азербайджански газ. "В момента се намираме на много тежък кръстопът, с много тежки последствия", посочи Димитров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай