Маргарита Попова пред студенти: В момента нямаме много лидери

Маргарита Попова пред студенти: В момента нямаме много лидери | StandartNews.com

Велико Търново. "Липсата на ред, неглижирането на закона в името на личния интерес са довели до финансовата, икономическата и дълговата криза, обхванала света. Големият проблем е корупцията, която в дадени географски точки е станала начин за атакуване на цели социални сектори, които дори са сринати", каза вицепрезидентът Маргарита Попова. Тя изнесе лекция на тема "Власт и лидерство" пред студенти по „Администрация и управление" на ВТУ.

Според Попова в момента няма много лидери у нас. Попова обаче каза, че не е коректно да назове имената на лидерите у нас. Обществото можело да открие своите лидери по време на криза и това била една от най-важните му задачи. Пресечната точка между властта и лидерството са ценностите. Мотивацията за действията на хората във властта трябва да бъде видима. Според нея мисленето на хората във властта не бива да бъде консуматорско, а в полза на обществото. Пред аудиторията тя коментира, че за България кризата в Сирия има две измерения. Едното е хуманитарно, за да изпълни страната ни правните норми и подписаните конвенции. Другото е свързано с гарантирането на сигурността.

Според нея държавните институции трябва да поддържат умела комуникация с гражданите, за да бъде запазено спокойствието. Следващата лекция на Маргарита Попова пред великотърновски студенти ще бъде през декември, когато ще връчи и дипломите на завършилите образованието си.

По програмата „Практически уроци по управление" от миналата година лекции чете Томислав Дончев. С него е направена магистърската програма „Управление на проекти", която в момента е най-желана за изучаване, добави проф. Пенчев. Лекции ще започне да изнася и бившият заместник- министър на туризма Иво Маринов. Всички те обаче нямало да получават хонорари от университета каза ректорът проф. Пламен Легкоступ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай