Лукарски: Има напрежение в РБ заради Изборния кодекс

Лукарски: Има напрежение в РБ заради Изборния кодекс | StandartNews.com

Има напрежение в Реформаторския блок и в частност в СДС. Вижда се, че промените в Изборния кодекс не са тези, които бяха планирани. Най-съществените промени ние не ги подкрепяме. Това заяви пред Нова телевизия министърът на икономиката и председател на СДС Божидар Лукарски във връзка с приетите промени в Изборния кодекс.

"Чуват се гласове в блока за напускане на коалицията, но не виждам изгледи за създаването на нова управляваща конфигурация в парламента", коментира още той.

"Реформаторският блок трябва да има своя кандидатура за президент. Не са обсъждани конкретни имена, все още се обсъжда профил. Важно е всички да застанем зад окончателната кандидатура", каза още лидерът на СДС.

Лукарски бе категоричен, че партията няма да напусне, ако останат промените, но „определено се чуват такива призиви", включително за излизане в опозиция в рамките на РБ. Той се надява разумът да надделее и да се запази стабилността на управлението.

Лукарски каза още, че темите ще бъдат дискутирани на Изпълнителния съвет на РБ във вторник преди гласуването на изборното законодателство в Народното събрание.

РБ трябва да има своя кандидат-президентска двойка. СДС подкрепя принципа, че това трябва да стане на вътрешнопартийни избори, което заради различни аргументи не се подкрепя от колегите", заяви Лукарски по темата за президентския вот.

Радан Кънев и Найден Зеленогорски те печелят уважението ми, но конкретни имена не сме обсъждали. Обсъждаме профила", каза той по отношение на слуховете за кандидатурата на двамата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай