Лице на ДБ даде диагноза на ГЕРБ. Защо нямаме кабинет

Какво каза Ивайло Мирчев за ситуацията в страната

Лице на ДБ даде диагноза на ГЕРБ. Защо нямаме кабинет | StandartNews.com

Между декларациите на ГЕРБ и действията на ГЕРБ в пленарна зала има огромна разлика. Това каза в предаването "Панорама" по БНТ депутатът от "Демократична България" Ивайло Мирчев в отговор на въпрос може ли от ДБ да влучастват в коалиция с ГЕРБ или в правителство, което е подкрепяно от ГЕРБ.

ГЕРБ има много възможности да подкрепя – по отношение на съдебната реформа, смяната на Висшия съдебен съвет, смяната на г-н Гешев, действия с цел да няма друг Гешев. Това в предния парламент не се случи, а ГЕРБ имаше тази възможност. Затова категорично сме заявили, че не можем да подрепим правителство с мандат на ГЕРБ. Нататък идва ПП с втория мандат, нека да видим какво ще предложат. Ние имаме много ясни приоритети. Искаме да чуем какво точно ще предложи ПП с втория мандат, за да видим до каква степен ДБ може да го подкрепи или да се включи, заяви Мирчев.

По думите му нови избори ще бъдат много вредни за страната.

Казахме това и в предишния парламент, казахме на ГЕРБ, че може и да свалят правителството, но нямат план за управление. Може да спечелят изборите, но нямат партньори, а нямат партньори, защото отказват да поемат отговорност за корупционния модел, посочи депутатът от ПП.

Ние се опитваме да бъдем гласът на разума в този парламент. По отношение на еврото нашата голяма изненада е БСП, защото само допреди три месеца всички бяхме с ясната убеденост, че на 1 януари 2024 година приемаме еврото. Сега виждаме, че това се е променило и това е неприятна новина за нас, коментира той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай