Събота,

Лидерът на ДПС в Пиринско: Наш човек спаси Доган

От: Failed to load user -
2774
Лидерът на ДПС в Пиринско: Наш човек спаси Доган
A
A
A

Държавата вече не е същата, не ни е страх от християните, с които живеем в мир, а от управляващите!, заяви лидерът на ДПС в Пиринско Ведат Хюсеин. Според него човек от неговата организация  пръв се е хвърлил да спаси Доган.

„Демокрацията е в опасност, държавата вече не е същата след опита за покушение срещу лидера ни Ахмед Доган. Повече от 99% съм сигурен, че този акт е предварително планиран, а не е индивидуална проява на неуравновесен човек”, заяви два часа след инцидента  Ведат Хюсеин.

Той седял на първите редове в залата и слушал доклада на Доган. „Изведнъж мъж неочаквано се приближи с пистолет до главата му, оръжието засече, настана суматоха, а сред първите, които реагираха, бе нашият депутат от Абланица Алиосман Имамов. Като заместник-председател на ДПС той бе на трибуната, бе най-близо, веднага се хвърли върху атентатора, аз също се опитах да се намеся, но въобще не успях да си пробия път до мястото”, сподели Хюсеин. Той забелязал, че на кръста на нападателя били препасани два ножа.

46 са делегатите от Пиринския край на националната партийна конференция. „Държавата ни вече не е същата -да се случи такова нещо пред погледите на над 300 гости от чужбина, в това число и посланици на държавите от ЕС, е кошмарно, нямам думи. Демокрацията е заплашена, а съм възмутен и от факта, че  час и половина след опита за покушение в залата нямаше нито един представител на държавната власт,  появиха се след доста време само полицаи, но когато вече сами бяхме успели да обезоръжим нападателя”, твърди Хюсеин. Той увери, че никой от присъстващите не е познавал нападателя. Благоевградската група на ДПС била с ясна позиция да подкрепи Ахмед Доган за нов лидерски   мандат. Имахме такова решение още от областната конференция в Якоруда и бяхме сред първите в страната, които направиха такава номинация, разкри лидерът на ДПС в Пиринско.

Според него няма да се стигне до напрежение в региона между християни и мюсюлмани, няма никакви предпоставки за такова нещо. Дълги години живеем в мир, нямаме никакви притеснения. Не се страхуваме един от друг. Но се страхуваме от управляващите, на практика държавата я няма, всички обикновени хора са отчаяни, защото е явно, че в България всичко може да се случи – на конгрес на партия в НДК да се насочи пистолет в главата на партиен лидер, допълни той.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички