Легендарен кадър на СДС се връща в кметските избори след 26 години

Д-р Панчо Панайотов споделя каква е причината за завръщането му в политиката

Легендарен кадър на СДС се връща в кметските избори след 26 години | StandartNews.com

Първият демократично избран кмет на Дупница Панчо Панайотов влиза в битката за местната власт. Той е приел предложението на дясна партия да се кандидатира за кмет и да поведе листата за общински съветници на предстоящите местни избори, съобщава "Струма".

Пред изданието докторът споделя каква е причината за завръщането му в политиката след 26 години.

„Изминаха 26 г., откакто бях кмет на Дупница. След това станах депутат от СДС, но заради разминавания между моите възгледи за политика и тогавашните демократи спрях да се занимавам и се върнах към лекарската професия. Работата ми дава всеки ден удовлетворение от това, че помагам на хората. Много пъти идваха да ми предлагат отново да участвам в политиката и аз отказвах. Лошото управление на Дупница в продължение на 20 г. ме провокира да размисля. В местното управление на повечето общини участват посредствени хора, има корупция и се взимат слаби решения. Това е така, тъй като тези решения се вземат в партийните бюра и се налагат на общината. Те са продиктувани от партийните интереси на партийните вождове и по-дребни началници, и се налагат по партизански начин. Същата партизанщина като по времето на тоталитарния комунистически режим“, заяви д-р Панайотов.

Той посочва и конкретната причина за смелия му ход.

„Чашата на търпението ми преля след историята с ВиК-Дупница, която се оказа затънала в дългове заради погрешни решения в местното управление. Прегледах партиите от десния демократичен спектър и лидерите им на национално ниво. Интересуваха ме тези, които не са компрометирани и не са крали, и се спрях се на една от тях. За момента не мога да я оглася, тъй като не е коректно, но скоро ще се разбере. Условието, на което трябва да отговаря всеки един кандидат за общински съветник в бъдещата листа, е да бъде почтен и да не е корумпиран“, заяви д-р Панайотов.

Д-р Панчо Панайотов беше кмет на Дупница от 1991 до 1997 г. Тогава Дупница се прочу като Градът на барикадите по време на протестите срещу катастрофалното управление на правителството на Жан Виденов. Панайотов беше избран за народен представител от СДС в 38-то народно събрание, което напусна през 2000 г. и стана лекар. От 2012 г. работи в Спешния център на Рила, неговия роден град. През последните години живее в къщата си в с. Пороминово.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай