Кючюк: Пеевски се доказа като естествен лидер, генерира доверие

Ролята му е ключова за стабилността, каза евродепутатът

Кючюк: Пеевски се доказа като естествен лидер, генерира доверие | StandartNews.com

Лидерството не е въпрос на формалност, а на естественост. Г-н Делян Пеевски в тази много сложна ситуация се доказва като естествен лидер, който генерира доверие и подкрепа. Това коментира лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк по повод водещата роля на Делян Пеевски в постигането на споразумение между властта и протестиращите миньори.

Неслучайно партньорите и колегите на г-н Пеевски в НС определиха самата негова роля и тази на ДПС като ключова за стабилността на правителството, категоричен бе Кючюк в интервю за Нова тв.

„Успяха да намерят компромис, който да удовлетвори миньорите, но и да изпълни условията на Брюксел. Явно са успели след тези дълги разговори и начинът, по който го направиха - с подписването на меморандума. Това до голяма степен дава основание за това да вярваме, че резултатите, които са постигнати са добри и ще работи в интерес на гражданите", каза Илхан Кючюк.

България трябва да привлече Румъния на своя страна относно преговорите за Шенген, даде евродепутатът формулата за влизането ни в Шенгенското пространство. Според него тази държава прави опити да има собствена позиция и това не е тайна.

На въпрос какви са шансовете ни през декември да влезем в Шенгенското пространство, той заяви: "Трябва да работим до последния момент, няма да получим бонуси и подаръци, ако не си поставим ясна цел".

Кючюк коментира и отменената среща между премиера Денков с канцлера на Австрия Карл Нахамер.

„Не ми е ясно защо срещата се е отменила, надявам се това да не е политическа или дипломатическа болест. Изключително важно е България да привлече Австрия на своя страна в разговора по охрана на външните граници”, обясни Илхан Кючюк.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай