Кутев: БСП не прощава предателството

Кутев: БСП не прощава предателството | StandartNews.com

София. „Това, което партията никога не прощава, е предателството. А Калфин е предател", подчерта Кутев. „Аз не казвам, че той не си е свършил работата като евродепутат. Но нито той щеше да бъде евродепутат без БСП, нито Първанов щеше да има мандат без БСП". Това заяви депутатът от БСП Антон Кутев пред NTV.

Според него това, което Първанов и Калфин правят е опит за разцепление на партията, който няма да успее.

„Нима Първанов не си дава сметка, че никой от център дясно няма да го подкрепи. Те няма да вкарат свои хора в Европарламента, но това, което ще направят, ще е само в полза на Бойко Борисов", категориен бе Кутев.

По думите му БСП е партия с изключителен инстинкт за самосъхранение и не ръководството, а самата партия реагира по този начин.

„Надявам се, че Първанов ще смени посоката. Регистрирането на отделна листа и обявяването на паралелен проект, е огромна грешка. В лявото пространство има място за нови проекти, но не и по този начин. На всеки политик, който е стоял 10 години в политическото пространство, може да бъдат открити недостатъци. Първанов също си има недостатъци. Но за мен, пак ще повторя, голямата, тежката дума от последните дни е „предателство".

Запитан защо БСП не е излязла със становище за поведението на Волен Сидеров, Кутев отговори: „Имаше реакция, но за мен цялата тази дивотия, която се развива в политиката, ми идва в повече. Сидеров не е станал такъв от вчера. И тези, които най-много се възмущават, преди време работеха с него. Аз лично ще гласувам за падането на имунитета на Сидеров, но си има ръководство, което най-вероятно ще реши единно и общо гласуване по случая". 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай