Кунева: Без паника, не мирише на война

Кунева: Без паника, не мирише на война | StandartNews.com

София. Вицепремиерът Меглена Кунева коментира ситуацията в Европа и Украйна като заяви в кулоарите на парламента, че "не трябва да реагираме с паника. Обстановката не е лека, но усилия се правят. Изключително важен факт е, че сме членове на Европейския съюз, защото той поначало е миротворец."

"Ние сме в този тип несрещани досега взаимоотношения. Чувството за спешност трябва да бъде много ясно изразено и пред руската страна. Когато това чувство е изразено от мотора на Европа – от Германия и от Франция, е много силно казано и е много добър дипломатически ход", каза тя, цитирана от БГНЕС.

По думите й това ще даде възможност на руската страна да спечели време, да обмисли и когато дойде моментът за Европейски съвет, да успее да осмисли миротворческото желание на Европейския съюз и справедливата защита на международното право.

Относно изграждането на командни центрове на НАТО в няколко европейски държави, сред които и България, Кунева каза, че на този въпрос вече са отговорили максимално колегите и ресорни министри, а тя като вицепремиер по въпросите на сигурността оценява с висока оценка работата им.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай