Събота,

КРИБ към Борисов: Не жертвайте Манолев

От: Администратор -
A
A
A

КРИБ призова на управленски позиции в държавата да бъдат избирани експерти с нужните опит и образование. А управляващите да не се поддават на натиск от съмнителни кръгове и групи. Повод за позицията на работодателската организация е решението на зам.-министъра на икономиката Александър Манолев да оттегли номинацията си за поста министър на транспорта. Той направи това, за да спре атаките от страна на кръга "Капитал" - дългогодишен бенефициент на средства от империята на Джордж Сосос.

Ето писмото с призива на КРИБ към премиера Бойко Борисов, подписано от изпълнителния директор на организацията Евгений Иванов:

"Бихме желали да изразим нашата подкрепа за действащия заместник-министър на икономиката г-н Александър Манолев.
В досегашната ни съвместна работа с него в качеството му на заместник-министър на икономиката имаме постигнати много добри резултати, които се дължат на изключителната му експертна подготовка, включително и в елитни европейски учебни заведения, познанията му на европейския и световен опит и отзивчивостта му в работата с бизнеса, който представляваме.
Убедени сме, че той ще бъде много добър министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, предвид на всичко, изложено по-горе.
Затова не считаме, че трябва да се подавате на натиск от съмнителни кръгове и групи, които нямат нищо общо с индустрията, а даже напротив – някои дори имат устойчив тренд в миналото, свързан с фалити и безвъзвратни загуби на позиции както у нас, така и в чужбина.
Както поемането на политическа отговорност е важен елемент от политиката, така и отстояването на политическите приоритети трябва да бъдат основна част от инструментариума на всяка голяма и уважавана партия".

Тагове:

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички