Край! Здравко Димитров взе решение за Пловдив

Обяви дали подава оставка

Край! Здравко Димитров взе решение за Пловдив | StandartNews.com

Здравко Димитров обяви, че няма да подаде оставка като кмет на Пловдив, но напуска ГЕРБ. Той обяви решението си на извънреден брифинг в общината, заедно със своите заместници. Димитров уточни, че напуска градската организация на ГЕРБ, която е оглавявана от бившия кмет Иван Тотев.

"Няма да освободя кметския пост, защото в момента в Пловдив се изпълняват проекти за над 500 милиона лева", обяви Димитров.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска оставката на Здравко Димитров, обвинявайки го, че кметът е забъркал бакии с изграждането на стадион Ботев и е настроил феновете на двата отбора срещу местната власт. Борисов поиска Зико да освободи поста незабавно, както и неговият заместник по строителство Пламен Райчев.

В изявлението си, разпространено до медиите, Здравко Димитров вече заяви, че е избран от пловдивчани, а не е назначаван, за да му се иска оставка, и подчерта, че има много проекти за довършване. Зам.-кметът Пламен Райчев каза, че неговата оставка зависи от Димитров, който му е работодател.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай